RING PÅ -  Telefon 44 95 91 11  -  Fax 44 95 91 22

Eller e-mail os på alex@industrilak.com

Korosionsbeskyttelse
Det danske klima er ret aggressivt over for jern- og stålkonstruktioner. De gennemvædes af regn, der fører salte med sig fra havet, og solvarmen er ofte utilstrækkelig til en grundig udtørring. Det er derfor nødvendigt at beskytte metallerne og at udføre konstruktionerne med omtanke.

Konstruktive forholdsregler
samler sig om at eliminere de steder, hvor vand og snavs kan samle sig. Ombøjede metalplader må drænes, og passende fald etableres. Master skal løftes fri af jorden og fx boltes fast i et veldrænet betonfundament. Hule konstruktioner må anbores, for at kondensvand kan løbe bort.
I lukkede rum er det vigtigt med udluftning, så den relative luftfugtighed kan holdes lav, helst under 60%.
Renlighed er vigtig, da de punktangreb, der skyldes tildækning med snavs, kan hæmmes ved vask. Vinterens vejsalt, som er kritisk for alle køretøjer, kan fjernes ved undervognsvask.
Konstruktøren bør endvidere sikre sig mod, at metaller, der står langt fra hinanden i spændingsrækken, kommer i elektrisk ledende kontakt.

Fysiske forholdsregler
De sårbare overflader kan dækkes ved lakering, emaljering og maling. Grundmalingen kan indeholde et aktivt pigment, der beskytter metallet mod korrosion, selvom små mængder vand og ilt diffunderer gennem malingen. Dækmalingen skal hæmme gennemtrængningen af vand og ilt og tilføre anlægget dets farvekarakter. Mønje, som i tidens løb har løst mange beskyttelsesopgaver, afløses nu af grundmalinger på alkyd-, klorkautsjuk-, epoxy- og zinksulfatbasis; dækmalinger kan vælges blandt de samme malinger. Mange genstande, fx køretøjer og køleskabe, kan behandles med ovntørrende lakker og emaljer, evt. ad flere gange.

Stålblik til konserves, læskedrikke og malevarer kan beskyttes ved fortinning, afsluttet med lakering. Aluminiumlegeringer kan dækkes ved påvalsning af rent aluminium, evt. på begge sider (Alclad).

Kemiske forholdsregler
Jern og stål kan beskyttes ved forzinkning. Beskyttelsen er både mekanisk og galvanisk, idet en beskadigelse af zinklaget fører til dannelse af et galvanisk element med den store zinkoverflade som anode, mens det blottede jern er katodisk beskyttet. Aluminium kan beskyttes ved anodisering.

Katodisk beskyttelse etableres ofte på sårbare stålkonstruktioner i jord eller vand. Fx kan et skibs blottede stålaksel beskyttes ved montering af zinkanoder i skibets agterstavn.

Ring 44 95 91 11 eller skriv på alex@industrilak.com for et uforpligtende tilbud på opgaven.


Virksomhed Produkter Telefon
Om os Sandblæsning Ring 44 95 91 11
Kontakt os Pulverlakering Man - tors 07.00 - 15.30
Kundereferencer Vådlakering fre 07.00 - 12.00
Forretningsbetingelser Korosionsbeskyttelse
© COPYRIGHT BAGSVÆRD-FARUM INDUSTRILAKERING
Bygmarken 21 A . DK.3520 Farum . CVR-nr. 15958634
Design . Furesø IT . www.furesoeit.dk